Los Angeles — Amikor Arnold Schwarzenegger (70) az Egyesült Államokba költözött, az ott élő testépítőktől elleste a forradalmi táplálkozási tippeket, és így igyekezett hatalmas tömegű izomzatra szert tenni, hogy ő legyen Mr. Olym­pia, és ezáltal felfigyeljen rá Hollywood.

 

Ezt a címet először 1970-ben sikerült elérnie, és 1975-ig nem is talált legyőzőre. Ekkor indult be a filmes karrierje is, az 1975-ös Mr. Olympia felkészülése és versenye alatt forgatták az Acélizom című dokumentumfilmet, ahol a testépítés, de még inkább Arnold volt a főszerepben.

Ezenkívül leforgatta a Maradj éhes című filmet, amiért később megkapta a legjobb kezdő színészeknek járó Aranyglóbusz díjat.

– Hihetetlen érzés volt életem első filmdíjának az átvétele. A Golden Globe elnyerése ismételten meggyőzött arról, hogy nem vagyok őrült, és jó úton járok – emlékezett vissza életrajzi könyvében a sztár, aki 1980-ban visszatért, és újra megnyerte a Mr. Olympiát, immár hetedik alkalommal. Arnold az 1982-ben vetített Conan, a barbár című filmmel indult el a Hollywood legjobban kereső csillagai közé vezető úton. Ebben a filmben alaposan meg kellett szenvednie.
A barbár szerepét egyértel­műen izomzata miatt kapta, ám miután nem sikerült kaszkadőrt találni, aki külsőleg csak egy kicsit is hasonlított volna rá, így minden veszélyes jelenetet ő csinált. Többször össze kellett varrni a forgatáson, de mégsem ez volt számára a leg­emlékezetesebb. Élete első szerelmi jelenetét ugyanis végigkukkolta a film producere, Raffaella de Laurentiis (63). Habár Conanként már megismerte a világ, ma mégsem ezzel a szereppel azonosítják leginkább, hanem a gyilkos robottal, az első igazán kiugró sikere ugyanis az 1984-es Terminátor – A Halálosztó lett.

 

Arnold Scwarzenegger (foto: wikipedia)

 

– A Terminátor forgatását nem nevezném kifejezetten örömtelinek. Hogyan lehetne valaki boldog akkor, amikor minden éjszaka robbantgatnak körülötte, állandóan hullafáradt, és mindenkire óriási nyomás nehezedik, hogy a bonyolult akciók és vizuális effektek jól sikerüljenek? (...) Az idő nagy részében be volt kenve a képem ragasztóval, hogy ott maradjanak rajtam a kellékek. Szerencsére a bőröm bírta a strapát; a vegyszerek nem tettek benne túl sok kárt, de ettől még horrorisztikus érzés volt.
A befektetett munkának meglett az eredménye, hiszen a filmmel az Osztrák Tölgy majd két évtizedig meghatározó alakjává vált az akciófilmek műfajának. A Terminátorból óriási szenzáció lett, miután mozikba került, hat hétig vezette az amerikai sikerlistákat, és ezalatt 90 millió dollár (22,4 milliárd forint) bevételt hozott. Arnoldot lépten-nyomon megállították az utcán, hogy elmondassák vele a filmben védjegyévé vált mondatát: „Visszatérek.”

Szerette a főgonosz szerepét

A Terminátor 2. – Az ítélet napja hét évvel az első rész után született meg. Schwarzenegger teljesen ledöbbent, amikor a rendező, James Cameron felvetette az ötletet, hogy ezúttal a film negatív főhőse ne Arnold legyen. – Ne már! Hogy lehet az, hogy a Terminátor nem öl meg senkit? Ő egy gyilkos robot! Az emberek azt akarják látni, hogy szétrúgom az ajtót, és mindenkit jól legéppuskázok! – méltatlankodott a színész, aki végül megnyugodott, amikor megígérte neki Cameron, hogy így is kemény lesz a film, és 17 éven aluliak nem nézhetik meg.

 

Forrás: Blikk

Kiskép: wikipedia

Partnerünk a Blikk

Bejelentkezés

Bulvár-Itthon

megjelent 19/10/2017, 14:34
kemeny-kuzdelmerol-vallott-honapokkal-szulese-utan-liptai-claudia Bár már hónapok teltek el a szülése óta, Liptai Claudia még mindig nem elégedett az...
megjelent 19/10/2017, 14:31
csaladi-tragedia-a-szinpadon-kislanya-ad-erot-szulak-andreanak Noha Szulák Andrea a koncertek mellett öt színházban is dolgozik, mégis mindent a gyermeknevelésnek rendel...
megjelent 18/10/2017, 12:11
igy-romantikazott-parjaval-szandi-a-25-evfordulojukon-video Második nászútra indult Szandi és Csabi, nyolc nap alatt hajóval három ország városait...
megjelent 17/10/2017, 11:26
megszolalt-az-ozvegy-kiderult-mi-okozta-aradszky-laszlo-halalat Aradszky László özvegye pár órával az orvosi jelentés kézhezvétele után...
megjelent 17/10/2017, 11:24
tenyleg-becsajozott-kiraly-viktor-most-vegre-szint-vallott Színt vallott a hosszú ideje szingli sztár: az elmúlt időszakban közelebb került egy bizonyos...